خانه معرفی طوطی سانان طوطی طوق صورتی یا ملنگو

طوطی طوق صورتی یا ملنگو

0
5944

 

طوطی طوق صورتی یا ملنگو (نام علمی: Psittacula krameri) پرنده‌ای از خانواده طوطیان است.

این طوطی را در زبان انگلیسی «طوطی کوچک اسکندر»، «پاراکیت گردن حلقه ای» و «پاراکیت گردن حلقه ای صورتی» و در زبان ترکی استانبولی «یشیل پاپاگانی» و در زبان آلمانی «هالس باند زتیچ» و در زبان فرانسوی« پروچ کوللر» و در زبان عربی «ببغاء الدره المطوق » گویند. این طوطی نیز طرفداران بسیاری دارد و از لحاظ جثه و اندازه کمی کوچک تر از شاه طوطی است و برخلاف شاه طوطی، فاقد لکه سرخ روی لبه بال است.

طول طوطی ملنگو به مراتب از شاه طوطی کوچک تر بوده و اندازه بدن آن با احتساب دم در حدود ۴۰ سانتی متر و طول بال‌ها تقریباً ۱۵تا۵/۱۷ سانتی متر می‌باشد .

در زیر گونه آفریقایی، پرنده بالغ بدنی کشیده و دمی بلندتر داشته و منقار بالایی آن سرخ تیره می‌باشد . در زیرگونه آسیایی، پرنده بالغ جثه ای بزرگ تر داشته و منقار بالایی آن سرخ روشن است و منقار آن کمی بزرگتر از زیرگونه آفریقایی است. طول گردن و فاصله آن از سر در طوطی ملنگوی آفریقایی بیشتر از طوطی ملنگوی هندی است. طوطی ملنگوی هندی راحت‌تر از طوطی ملنگوی آفریقایی اهلی شده و استعداد بیشتری برای تقلید صدا دارد.

طوطی ملنگو در شبه قاره هند، نپال، افغانستان، سریلانکا، پاکستان و بنگلادش دیده می‌شود.

پرورش این طوطی امروزه علاوه بر ایران در عربستان سعودی، امارات عربی متحده و  عمان و همچنین هُنگ کونگ، سنگاپور و ایالات متحده آمریکا رایج و متداول است. این پرنده همچنین در کشور مصر پرورش داده می‌شود و گله‌هایی از این پرنده در اطراف دانشگاه قاهره و پارک اورامان که دارای درختان بلند زیادی است دیده می‌شود. البته یک گونه از طوطی ملنگو نیز در آفریقا وجود دارد که به طوطی ملنگوی آفریقایی معروف است. این طوطی در سه رنگ سبز،توسی و آبی یافت می‌شود.. این پرنده در نواحی جنوب ایران به صورت گله ای نیز زندگی میکنند.

در بعضی از نقاط شهر های تهران و مشهد نیز به صورت گله ای مشاهده شده اند

 

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

error: Content is protected !!